Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Купа с пилешко, авокадо и хумус сос

Идеална за обяд

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г хумус
  • Настърганата кора и сока от 1 малък лимон
  • 150 г бейби спанак, едро нарязан
  • 1 малко авокадо, разполовено и нарязано
  • 2 запечени пилешки гърди, нарязани под ъгъл
  • 100 г семена от нар
  • ½ глава червен лук, нарязан на ситно
  • 2 супени лъжици препечени бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Смесете 2 супени лъжици хумус с половината лимонов сок, лимоновата кора и достатъчно вода, за да приготвите дресинг
  2. Покрийте всяка купа с шепа спанак.
  3. Изстискайте останалия лимонов сок върху половинките авокадо, след което добавете по една половинка към всяка купа.
  4. Разпределете пилето, зърната от нар, лука, бадемите и останалия хумус между двете купи и внимателно разбъркайте всичко заедно непосредствено преди консумация.

Дайте оценка:

Тагове: червен лук пилешко лимон бадеми авокадо бейби спанак нахут нар