Необходими продукти: 1 пакет кори за баница, 1 пакетче масло, счукани орехи; За крема: 1 л. прясно мляко, 1 ч. ч. захар, 4 жълтъка, 2 ванилии, 7 с. л. брашно; За глазурата: 4 белтъка, 1 ч. ч. захар.
Начин на приготвяне:
В загрята фурна се поставят корите, намазани с маслото, да добият препечен вид. Изваждат се от фурната, начупват се на дребно и отново се препичат, след което се оставят да изстинат.
Кремът се приготвя като млякото се поставя на котлона до завиране и към него се прибавя ванилията и захарта. В отделен съд се разбиват жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес се прибавя при непрекъснато бъркане към млякото, като се внимава да не стане на бучки. Още горещ кремът се изсипва върху половината от корите. Върху крема се добавя втори слой с останалата част от натрошените на кори.
Оставя се да почива и през това време се приготвя глазурата - белтъците се разбиват със захарта. Бият се до получаване на кремообразна смес. След това белтъчният крем се намазва върху корите и се поръсва с орехи. Слага се в загрята на 200 С фурна за съвсем кратко време - само да покафевее и се запече малко белтъкът.
Може да се консумира веднага, но е по-вкусна след като престои един ден.
Необходими продукти: 1 пакет кори за баница, 1 пакетче масло, счукани орехи; За крема: 1 л. прясно мляко, 1 ч. ч. захар, 4 жълтъка, 2 ванилии, 7 с. л. брашно; За глазурата: 4 белтъка, 1 ч. ч. захар.
Начин на приготвяне:
В загрята фурна се поставят корите, намазани с маслото, да добият препечен вид. Изваждат се от фурната, начупват се на дребно и отново се препичат, след което се оставят да изстинат.
Кремът се приготвя като млякото се поставя на котлона до завиране и към него се прибавя ванилията и захарта. В отделен съд се разбиват жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес се прибавя при непрекъснато бъркане към млякото, като се внимава да не стане на бучки. Още горещ кремът се изсипва върху половината от корите. Върху крема се добавя втори слой с останалата част от натрошените на кори.
Оставя се да почива и през това време се приготвя глазурата - белтъците се разбиват със захарта. Бият се до получаване на кремообразна смес. След това белтъчният крем се намазва върху корите и се поръсва с орехи. Слага се в загрята на 200 С фурна за съвсем кратко време - само да покафевее и се запече малко белтъкът.
Може да се консумира веднага, но е по-вкусна след като престои един ден.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност