Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразна пилешка супа

За засищащ обяд

20’ Подготовка
50’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки бутчета, почистени от кожата
  • 300 мл сухо бяло вино
  • 2 големи глави лук, нарязани на четвъртини
  • 4 стръка селъри, нарязани на четири
  • 3 стръка праз, нарязан на четири
  • 2 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • ½ ч.л. бял пипер
  • 40 г брашно
  • 300 мл сметана

Начин на приготвяне:

  1. Сложете пилешките бутчета в голяма тенджера и ги запържете с малко масло няколко минути, като ги обръщате често. Налейте виното и увеличете температурата на котлона, за да заври и да се изпари алкохолът.
  2. Сложете зеленчуците и билките, добавете 1 ч.л. сол и белия пипер и залейте с 2 л вряща вода. Покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри за 45 мин. Зеленчуците и пилето трябва да омекнат.
  3. Извадете дафиновите листа и стръкчетата мащерка и оставете бульонът да се охлади за 30 мин.
  4. Махнете бутчетата от супата, обезкостете ги и върнете месо в тенджерата, с изключение на 140 г от него.
  5. Пасирайте супата, докато стане много гладка.
  6. Смесете заедно брашното и сметаната, след което прибавете няколко черпака от супата, за да темперирате сметаната.
  7. Прибавете застройката в тенджерата, разбъркайте, докато затопляте супата внимателно.
  8. Нарежете останалото пилешко месо и го върнете в тенджерата.
  9. Сервирайте с поръсени отгоре листенца мащерка.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино бял пипер дафинови листа лук праз селъри пилешко прясна мащерка готварска сметана брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче