4 жълтъка
150 мл ябълков сайдер (или пенливо вино)
1 ампула ванилия
70 г захар
За бисквитите:
150 г брашно
100 г масло
100 г захар
1 ампула ванилия
Разбиваме жълтъците със захарта и добавяме 100 мл от сайдера (виното). Слагаме на слаб котлон и бъркаме постоянно около 5-6 минути. Добавяме и останалото 50 мл вино и бъркаме до сгъстяване. Сваляме от котлона и добавяме ванилията.
За бисквитите смесваме всички съставки и замесваме тесто. Разточваме на тънко и с форма изрязваме бисквити. Печем на 180 градуса до готовност. Сервираме охладения крем в чаша със столче и една бисквита.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО