Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Патладжани - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Червени чушки - 2 бр.
Резене - 1/2 глава
Домати - 200 г
Лук - 1 глава
Кимион - 10 г
Дивисил - 2-3 листа
Кашкавал - 50 г
Сол и черен пипер
Див лук за украса

1. Патладжаните се измиват и кората им се настъргва с ренде, както е показано на снимките. Режат се шайби с дебелина около 3 см, които се слагат за 30 минути в студена подсолена вода. Издълбават се и се овкусяват със сол, черен пипер и олио. Изпичат се в тиган под капак от двете страни, след което се поставят в тава с кухненска хартия.
2. Зеленчуците се нарязват и се изпържват в загрята мазнина. Разбъркват се с подправките и с лъжичка се слага от зеленчуковата смес във всяка кошничка от патладжан. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат на 180 градуса за десетина минути до златисто. Кошничките са украсени с цвят на див лук.

Дайте оценка:

Тагове: домати моркови чушки патладжан кашкавал кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче