Патладжани - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Червени чушки - 2 бр.
Резене - 1/2 глава
Домати - 200 г
Лук - 1 глава
Кимион - 10 г
Дивисил - 2-3 листа
Кашкавал - 50 г
Сол и черен пипер
Див лук за украса
1. Патладжаните се измиват и кората им се настъргва с ренде, както е показано на снимките. Режат се шайби с дебелина около 3 см, които се слагат за 30 минути в студена подсолена вода. Издълбават се и се овкусяват със сол, черен пипер и олио. Изпичат се в тиган под капак от двете страни, след което се поставят в тава с кухненска хартия.
2. Зеленчуците се нарязват и се изпържват в загрята мазнина. Разбъркват се с подправките и с лъжичка се слага от зеленчуковата смес във всяка кошничка от патладжан. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат на 180 градуса за десетина минути до златисто. Кошничките са украсени с цвят на див лук.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.