Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Колкото повече, толкова повече: Пица с двойна плънка

Хитра идея за още по-вкусен резултат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Хем е калцоне, хем не е... Що е то? Пица с двойна плънка, разбира се. Вижте как лесно можете да си приготвите това двойно изкушение у дома. Гарантираме, че децата и приятелите ще се влюбят във вас. Нещо подобно, но доста по-сложно правят в американския град Чикаго (на снимката по-долу), но ние ви предлагаме един много по-прост и не по-малко вкусен вариант, постижим с минимални усилия.

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Необходими продукти:

  • 2 бр. тесто за пица
  • Доматен сос
  • 200 г кашкавал
  • 200 г гъби
  • 2 домата, на колелца
  • Луканков салам
  • Зехтин
  • Риган
  • Черен пипер
  • 180 г шунка, на ситно
  • 100 г гъби от буркан, наситнени
  • Червен лук, на полумесеци
  • Краве масло

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. От готовото тесто разточете два блата с правоъгълна форма и сложете единия върху набрашнен плот или маса. Намажете го с няколко супени лъжици от доматения сос.
  2. От шунката и гъбите направете плънка, като ги смесите в една купа с малко зехтин, сол и черен пипер, както и със 100 г настърган кашкавал.
  3. Разстелете получената плънка върху блата и покрийте с втория блат. Прищипете краищата, за да затворите пицата.
  4. Върху горния блат сложете останалия доматен сос и наредете резени луканков салам, резените домати, както и червения лук. Настържете останалия кашкавал, полейте с малко зехтин и поръсете с черен пипер, риган и малко сол. Подредете няколко парченца краве масло на различни места.
  5. Изпечете пицата за 20-30 мин. на 160 градуса, като следите да не загори кашкавала. Ако трябва я извадете по-рано.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен лук домати пица кашкавал шунка гъби салам тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче