Хем е калцоне, хем не е... Що е то? Пица с двойна плънка, разбира се. Вижте как лесно можете да си приготвите това двойно изкушение у дома. Гарантираме, че децата и приятелите ще се влюбят във вас. Нещо подобно, но доста по-сложно правят в американския град Чикаго (на снимката по-долу), но ние ви предлагаме един много по-прост и не по-малко вкусен вариант, постижим с минимални усилия.
Необходими продукти:
- 2 бр. тесто за пица
- Доматен сос
- 200 г кашкавал
- 200 г гъби
- 2 домата, на колелца
- Луканков салам
- Зехтин
- Риган
- Черен пипер
- 180 г шунка, на ситно
- 100 г гъби от буркан, наситнени
- Червен лук, на полумесеци
- Краве масло
Начин на приготвяне:
- От готовото тесто разточете два блата с правоъгълна форма и сложете единия върху набрашнен плот или маса. Намажете го с няколко супени лъжици от доматения сос.
- От шунката и гъбите направете плънка, като ги смесите в една купа с малко зехтин, сол и черен пипер, както и със 100 г настърган кашкавал.
- Разстелете получената плънка върху блата и покрийте с втория блат. Прищипете краищата, за да затворите пицата.
- Върху горния блат сложете останалия доматен сос и наредете резени луканков салам, резените домати, както и червения лук. Настържете останалия кашкавал, полейте с малко зехтин и поръсете с черен пипер, риган и малко сол. Подредете няколко парченца краве масло на различни места.
- Изпечете пицата за 20-30 мин. на 160 градуса, като следите да не загори кашкавала. Ако трябва я извадете по-рано.