Необходими продукти:
- 400 г гъби
- Зехтин
- 100 мл балсамов оцет, смесен с 1 с.л. мед
- 1 с.л. сух риган
- Сол и черен пипер
- 250 г зелена салата
- 200 г сирене, манури или краве
- 50 г натрошени ядки
- Семена от нар
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Загрейте една тава на 220 градуса във фурната.
- През това време накъсайте гъбите с ръце на едри парчета и ги смесете в една купа с малко сол, черен пипер, малко балсамов оцет, смесен с мед и разбъркайте добре.
- Сложете ги да се пекат върху нагорещената тава за 15 мин.
- Извадете ги и ги поръсете с риган. Отделете ги настрана.
- Загрейте добре един тиган с малко зехтин на дъното.
- Нарежете сиренето на продълговати парчета и го запържете за по 1 мин. от всяка страна.
- Нарежете зелената салата на едро, сложете я в купа, добавете гъбите, сиренето и ядките. Поръсете с още зехтин, балсамов оцет и поръсете със семената от нар.
Да ви е сладко!
ИЗБРАНО