Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Коледна салата с печени гъби и сирене

Нестандартна и свежа идея за зимните вечери пред камината

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г гъби
  • Зехтин
  • 100 мл балсамов оцет, смесен с 1 с.л. мед
  • 1 с.л. сух риган
  • Сол и черен пипер
  • 250 г зелена салата
  • 200 г сирене, манури или краве
  • 50 г натрошени ядки
  • Семена от нар

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте една тава на 220 градуса във фурната.
  2. През това време накъсайте гъбите с ръце на едри парчета и ги смесете в една купа с малко сол, черен пипер, малко балсамов оцет, смесен с мед и разбъркайте добре.
  3. Сложете ги да се пекат върху нагорещената тава за 15 мин.
  4. Извадете ги и ги поръсете с риган. Отделете ги настрана.
  5. Загрейте добре един тиган с малко зехтин на дъното.
  6. Нарежете сиренето на продълговати парчета и го запържете за по 1 мин. от всяка страна.
  7. Нарежете зелената салата на едро, сложете я в купа, добавете гъбите, сиренето и ядките. Поръсете с още зехтин, балсамов оцет и поръсете със семената от нар.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер риган бадеми краве сирене орехи гъби балсамов оцет нар зелена салата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче