Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Клуб сандвич с яйце, шунка, кашкавал и хрупкава салата

Вкусна класика

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 3 филийки хляб
  • Масло
  • Листа зелена салата
  • 2-3 резена домат
  • Резен шунка или кашкавал
  • Пържени картофки за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Оставете тенджера с вода да заври и внимателно потопете яйцата. Варете 6 минути и ги охладете под течаща вода.
  2. Обелете яйцата, след което ги оставете да изстинат напълно.
  3. Нарежете ги и ги смесете с 1½ супена лъжица майонеза и подправете със сол и черен пипер. Препечете хляба.
  4. Намажете едната филия хляб с масло, след което разпределете три четвърти от сместа с яйцето и сложете зелена салата.
  5. Добавете още една филийка препечен хляб и внимателно намажете с останалата майонеза.
  6. Сложете домата, шунката и сиренето, след което разпределете останалото яйце отгоре, разнесете внимателно и завършете сандвича с последната филийка препечен хляб.
  7. Отрежете корите, ако желаете, след това внимателно нарежете сандвича на четвъртинки, като внимавате да не смачкате яйцето. Набодете всеки сандвич с клечка, за да не се разпадне и поднесете с пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло домати салата яйца хляб майонеза кашкавал шунка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче