Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически шницел с картофено пюре

Заложете на изпитания традиционен вкус и няма да сбъркате

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Голямо парче свинско месо от шол - около 600 г.
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио
  • 3 разбити яйца
  • Галета
  • Брашно смес - бяло и царевично
  • Риган
  • 50 мл прясно мляко
  • Картофено пюре, за гарнитура
  • Кисели краставички, за гарнитура
  • Магданоз

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. От парчето месо се нарязват тънки пържолки, които се осоляват и се овкусяват с черен пипер, като преди това се промазват със зехтин.
  2. Начукват се с чук за месо двустранно, за да може подправките да се "набият" в шницелите.
  3. В една чинийка се изсипва галетата, в друга - брашното, а в една купа се разбиват яйцата с малко черен пипер, сол, прясното мляко и щипка сух риган.
  4. В тиган се загряват много добре 2-3 пръста олио.
  5. Шницелите се потапят първо в брашното, поотупват се, после се овалват в яйчената смес и накрая в галетата.
  6. Пърцат се за по 5 мин. на страна и се сервират на порции с гарнитура от картофено пюре и кисели краставички. Всичко се поръсва с наситнен пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио магданоз свинско риган картофи яйца бяло брашно прясно мляко кисели краставички галета