Необходими продукти:
- Голямо парче свинско месо от шол - около 600 г.
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио
- 3 разбити яйца
- Галета
- Брашно смес - бяло и царевично
- Риган
- 50 мл прясно мляко
- Картофено пюре, за гарнитура
- Кисели краставички, за гарнитура
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- От парчето месо се нарязват тънки пържолки, които се осоляват и се овкусяват с черен пипер, като преди това се промазват със зехтин.
- Начукват се с чук за месо двустранно, за да може подправките да се "набият" в шницелите.
- В една чинийка се изсипва галетата, в друга - брашното, а в една купа се разбиват яйцата с малко черен пипер, сол, прясното мляко и щипка сух риган.
- В тиган се загряват много добре 2-3 пръста олио.
- Шницелите се потапят първо в брашното, поотупват се, после се овалват в яйчената смес и накрая в галетата.
- Пърцат се за по 5 мин. на страна и се сервират на порции с гарнитура от картофено пюре и кисели краставички. Всичко се поръсва с наситнен пресен магданоз.
Да ви е сладко!