Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класическа шурпа по киргизки

Една на пръв поглед най-обикновена рецепта с неочаквано добър вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г месо (свинско, телешко, агнешко или пилешко)
  • 700 г картофи
  • 2 глави кромид лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. доматено пюре
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на зърна
  • 2 с.л. олио
  • Магданоз за сервиране

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се залива със студена вода да го покрие и се слага на умерен огън да заври. Оставя се да къкри за 45-60 мин., за да се получи вкусен бульон.
  2. Лукът се нарязва на лентички и се запържва в маслото.
  3. Свареното месо се вади и се нарязва на дребни парчета и се слага да се позапържи в тигана при лука. Добавят се още морковите на кубчета, доматеното пюре и няколко зърна черен пипер. След 5-6 мин. всичко това се прехвърля към бульона в тенджерата, който по желание може преди това да се прецеди.
  4. Добавят се картофите, нарязани на по-едро и шурпата се вари за 20-30 мин. или докато картофите омекнат. Гозбата се посолява и се опитва. Сервира се гореща с няколко листа магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио магданоз свинско телешко пилешко агнешко картофи доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче