Необходими продукти:
- 500 г месо (свинско, телешко, агнешко или пилешко)
- 700 г картофи
- 2 глави кромид лук
- 2 моркова
- 2 с.л. доматено пюре
- Сол на вкус
- Черен пипер на зърна
- 2 с.л. олио
- Магданоз за сервиране
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Месото се залива със студена вода да го покрие и се слага на умерен огън да заври. Оставя се да къкри за 45-60 мин., за да се получи вкусен бульон.
- Лукът се нарязва на лентички и се запържва в маслото.
- Свареното месо се вади и се нарязва на дребни парчета и се слага да се позапържи в тигана при лука. Добавят се още морковите на кубчета, доматеното пюре и няколко зърна черен пипер. След 5-6 мин. всичко това се прехвърля към бульона в тенджерата, който по желание може преди това да се прецеди.
- Добавят се картофите, нарязани на по-едро и шурпата се вари за 20-30 мин. или докато картофите омекнат. Гозбата се посолява и се опитва. Сервира се гореща с няколко листа магданоз.
ИЗБРАНО