Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чорба от сьомга с телешки бульон

Насладете се на една вкусна, сгряваща и здравословна супа

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
3’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г изпечен във фолио котлет от сьомга
  • Краве масло
  • 1,5 л телешки бульон
  • Зехтин
  • 2 чушки сиврия, нарязани на колелца
  • 1/2 стрък праз лук, наситнен
  • 1 лимон
  • 1 морков, на кубчета
  • 2 бр. шпроти от консерва
  • 1 с.л. паста от пиперки
  • Унгарски микс подправки за риба
  • Копър и магданоз, наситнени
  • Резени лимон, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Котлетът се изпича в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, като се увива в алуминиево фолио заедно с няколко клонки прясна мента, малко зехтин, стрък пресен чесън, резенче краве масло, зрънца анасон и няколко карамелизирани резена лимон. Точният метод може да видите тук: 

  2. Телешкият бульон се загрява на среден огън в дълбока тенджера и се оставя да закъкри.
  3. В нагорещен тиган с 1 ч.л. зехтин се запържват сиврията и празът, а след 3 мин. се добавят два резена лимон и морковът.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. След още 3 мин. зеленчуците се добавят към бульона.
  5. Изпеченият за 40 мин. котлет се накъсва на ситни парченца и се добавя към супата заедно с 1-2 шпроти от буркан.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. Ястието се подправя и с 1 с.л. паста от пиперки. Обикновено тя се продава доста солена, така че преди чорбата да се посоли, трябва първо да се опита.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Добавят се 2 с.л. краве масло, както и микс подправки за риба в унгарски стил. Ако не разполагате с такъв, той се прави от червен пипер (може и лют) и смлян сушен лук.

    Снимка: Юлиян Илиев

  8. Когато морковите са напълно сварени и омекнали, се добавят наситнените копър и магданоз и котлонът се спира. Тенджерата се захлупва с капака и се оставя да почине за 15 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  9. Чорбата се сервира с поднесени отделно резени лимон. Да ви е сладко!

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин краве масло моркови магданоз праз копър телешки бульон лимон чушки сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче