Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класическа френска салата никоаз

Засищаща и пълна с вкусове

20’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 пресни картофа
  • 50 г зелен фасул (или малка шепа), нарязан
  • 3 яйца
  • 1 нарязана маруля или един пакет микс от зелени салати
  • 50 г черни или зелени маслини без костилки
  • 2 средни домата, нарязани
  • 145 г консерва риба тон в зехтин, отцедена (запазете течността)

За дресинга:

  • ½ скилидка чесън
  • 1 филе от аншоа (по желание)
  • 1 супена лъжица дижонска горчица дижион
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • 4 супени лъжици от запазения зехтин от консервата с риба тон (прибавете допълнително обикновен зехтин, ако е необходимо)

Начин на приготвяне:

  1. За да направите дресинга, намачкайте чесъна и аншоата с малка щипка сол върху дъска за рязане с помощта на острието на голям нож или в хаванче.
  2. Комбинирайте готовата паста с горчицата и оцета, след което бавно разбъркайте зехтина консервата риба тон. Заделете настрани.
  3. Сложете пресните картофи в голяма тава със студена подсолена вода, като се уверите, че са добре покрити.
  4. Оставете водата да заври, след което намалете котлона.
  5. Добавете боба и гответе за 5 минути, след това извадете с решетъчна лъжица и веднага потопете в купа с ледена вода, за да се охлади.
  6. Гответе картофите още 5 минути, докато омекнат, след това ги отцедете и оставете да изстинат.
  7. Когато това стане, нарежете ги наполовина или на четвъртинки и ги прехвърлете в голяма купа с 1 супена лъжица от дресинга. Оставете ги да се охладят напълно.
  8. Междувременно сварете яйцата във втори съд с кипяща вода за 7½ минути, след което ги шокирайте в купа с ледена вода, за да се охладят.
  9. Отцедете боба, след което обелете и разполовете яйцата.
  10. Изсипете марулята, сварения боб и маслините в купата с картофите.
  11. Добавете по-голямата част от останалия дресинг и внимателно разбъркайте.
  12. Разделете салатата в две купи и отгоре наредете доматите и яйцата.
  13. Разпределете рибата тон, след това полейте с останалата част от дресинга, подправете със сол и черен пипер и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: чесън горчица домати салата винен оцет картофи яйца зелен фасул маслини аншоа риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче