Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофи сотé с морска сол и розмарин

Идеални за гарнитура към различни видове месо

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 700 г картофи със средна големина
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. накълцан пресен розмарин
  • Морска сол за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Сложете целите и необелени картофи в тенджера с вода, като преди това сте ги измили старателно. След като заврат, оставете ги на котлона за още 15 мин.
  2. Извадете ги от водата и ги оставете да изстинат.
  3. Обелете картофите и ги нарежете на еднакви по големина парчета.
  4. Загрейте олиото и зехтина заедно в голям тиган с незалепващо покритие.
  5. Сотирайте картофите на порции за 10-15 мин. всяка, така че да не са едни върху други. Раздрусвайте тигана от време на време.
  6. Поръсете ги с морска сол и розмарин, след което сервирайте картофите топли.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин морска сол олио пресен розмарин картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче