Необходими продукти:
- 700 г картофи със средна големина
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. накълцан пресен розмарин
- Морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
- Сложете целите и необелени картофи в тенджера с вода, като преди това сте ги измили старателно. След като заврат, оставете ги на котлона за още 15 мин.
- Извадете ги от водата и ги оставете да изстинат.
- Обелете картофите и ги нарежете на еднакви по големина парчета.
- Загрейте олиото и зехтина заедно в голям тиган с незалепващо покритие.
- Сотирайте картофите на порции за 10-15 мин. всяка, така че да не са едни върху други. Раздрусвайте тигана от време на време.
- Поръсете ги с морска сол и розмарин, след което сервирайте картофите топли.
ИЗБРАНО