Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Италианска класика: Канелони със спанак и рикота

За цялото семейство

50’ Подготовка
40’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За доматения сос:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 8 скилидки чесън, счукани
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • 4 х 400 г консерви нарязани домати
  • малка връзка листа босилек

За заливката:

  • 500 г маскарпоне
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • 85 г пармезан, настърган
  • 2 х 125 г топчета моцарела, нарязани на филийки

За плънката:

  • 1 кг спанак
  • 100 г пармезан, настърган
  • 750 г рикота
  • голяма щипка настъргано индийско орехче
  • 400 г сурови канелони

Начин на приготвяне:

  1. Първо направете доматения сос. Загрейте олиото в голям тиган и запържете чесъна за 1 мин. Добавете захарта, оцета, доматите и малко сол и черен пипер и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти.
  2. Добавете босилека и разпределете соса между 2 или повече плитки съда, термоустойчиви. Оставете настрана.
  3. Направете сос, като разбиете маскарпонето с млякото до гладкост, подправете и след това оставете настрана.
  4. Сложете спанака в голям гевгир и го залейте с тенджера с вряща вода, за да увехне. Когато се охлади достатъчно, изцедете излишната вода и с ръце.
  5. Спанакът се нарязва на ситно и се смесва в голяма купа със 100 г пармезан и рикота. Овкусете добре със сол, черен пипер и индийско орехче.
  6. Загрейте фурната до 200 градуса. С помощта на пош или найлонова торбичка с отрязан ъгъл изстискайте пълнежа с рикота в кухината на канелоните. Поставете ги една до друга върху доматения сос, върху който сте добавили и лъжица от соса с маскарпоне.
  7. Отгоре сложете пармезана и моцарела.
  8. Печете 30-35 минути, докато станат златисти и пармезанът се запече.
  9. Извадете канелоните от фурната и оставете да престоят 5 минути преди да ги сервирате.
  10. Сега остава да се насладите на невероятния им вкус.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати винен оцет маскарпоне пудра захар прясно мляко индийско орехче паста моцарела спанак рикота пресен босилек пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче