Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 4-5 с.л. олио
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Картофите се обелват и нарязват на не много дебели лодки.
- Слагат се в купа и към тях се добавят всички изброени съставки. Не щадете олиото. То трябва да покрива картофите добре, за да може подправките да полепнат изцяло върху тях.
- Застелете плоска тава с хартия за печене. В нея сложете картофите, като внимавате да не са един върху друг. Ако количеството им е по-голямо, разпределете ги на два пъти.
- Изпечете картофите за около 20 минути или докато не станат с приятен загар и хрупкави.
ИЗБРАНО