Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави печени картофи

Невероятно вкусни и готови за нула време

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 4-5 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Картофите се обелват и нарязват на не много дебели лодки.
  3. Слагат се в купа и към тях се добавят всички изброени съставки. Не щадете олиото. То трябва да покрива картофите добре, за да може подправките да полепнат изцяло върху тях.
  4. Застелете плоска тава с хартия за печене. В нея сложете картофите, като внимавате да не са един върху друг. Ако количеството им е по-голямо, разпределете ги на два пъти.
  5. Изпечете картофите за около 20 минути или докато не станат с приятен загар и хрупкави.

Дайте оценка:

Тагове: сол мащерка олио риган картофи пушен червен пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче