Продукти: 300 гр тиква, 550 гр брашно /приблизително/, 1 пакетче суха мая, 200 мл топла вода, 50 гр краве масло или маргарин, 2 с. л. кафява захар, 1/2 ч. л.сол, 1 ч.л. канела, 50 гр едро нарязани орехи и 2 с.л. захар за поръсване.
Тиквата се нарязва на парченца и се изпича. Пасира се и към нея се прибавят водата, солта, канелата, захарта и разтопеното масло/маргарин. Към сместа се добавя малко по малко брашното, с което е размесена сухата мая.
Тестото се оставя да втаса и след това се разстила на правоъгълник. Наръсва се с орехите и захарта, навива се на руло и леко се усуква. Завива се, като спирала и се поставя в тава, върху хартия за печене. Наръсва се с брашно и се оставя отново да втаса.
Хляба се изпича в умерена фурна и се покрива с кърпа, за да омекне.
Добави своя рецепта >>
Продукти: 300 гр тиква, 550 гр брашно /приблизително/, 1 пакетче суха мая, 200 мл топла вода, 50 гр краве масло или маргарин, 2 с. л. кафява захар, 1/2 ч. л.сол, 1 ч.л. канела, 50 гр едро нарязани орехи и 2 с.л. захар за поръсване.
Тиквата се нарязва на парченца и се изпича. Пасира се и към нея се прибавят водата, солта, канелата, захарта и разтопеното масло/маргарин. Към сместа се добавя малко по малко брашното, с което е размесена сухата мая.
Тестото се оставя да втаса и след това се разстила на правоъгълник. Наръсва се с орехите и захарта, навива се на руло и леко се усуква. Завива се, като спирала и се поставя в тава, върху хартия за печене. Наръсва се с брашно и се оставя отново да втаса.
Хляба се изпича в умерена фурна и се покрива с кърпа, за да омекне.
Добави своя рецепта >>
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност