Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювечета с тиква, бекон и сладки картофи

Готови са за няма и час

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
30’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Олио или зехтин
  • 10 тънки резена бекон
  • 2 ч.ч. кубчета от тиква
  • 1 глава наситнен кромид лук
  • 1 голям сладък картоф, обелен, нарязан на кубчета
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 6 сурови яйца, разбъркани
  • 1/2 кафена чашка прясно мляко
  • 1/2 кафена чашка стърган чедър
  • Наситнен бекон, за сервиране

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намажете 6 малки гювечета с малко олио или зехтин и ги сложете във фурната, докато още се загрява.
  3. Загрейте един голям и дълбок тиган на умерен огън. С няколко капки зехтин запържете резените бекон за около 1 мин.
  4. Добавете парчетата тиква и лука. Запържете всичко за около 5 мин. и след това изсипете в съда и кубчетата от сладкия картоф. След 10 мин. овкусете с мащерката и черния пипер.
  5. Разпределете продуктите от тигана в гювечетата.
  6. В една купа разбуркайте яйцата с млякото и полейте всяка порция с получената смес.
  7. Отгоре поръсете с настъргания чедър.
  8. Изпечете гювечетата за 25 мин. във фурната и сервирайте, като поръсите с още малко наситнен бекон.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер мащерка олио бекон тиква яйца прясно мляко чедър сладки картофи кромид лук