Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Грузинска класика: Шкмерули с пилешко

Впечатлете гостите и семейството с нещо вкусно и неповторимо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малко цяло пиле, почистено
  • 150 мл готварска сметана
  • 3 скилидки чесън
  • Кориандър
  • 1/2 ч.л. сминдух
  • Сол на вкус
  • Лют червен пипер
  • Олио

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Пилето се "минава" с газова горелка, за да се отстранят останалите по кожата малки пера.
  2. След това се прави разрез през гръдната кост и птицата се разделя на две. Измива се под течаща студена вода.
  3. Месото се натрива със солта и лютия червен пипер.
  4. Пържи се с кожата надолу в загрят тиган с малко олио за около 5 мин.
  5. След това се обръща и се пържи от другата страна за още толкова време.
  6. В касерола се загрява сметаната на бавен огън и в нея се излива мазнината от тигана с пилешкото.
  7. Овкусява се със сол, сминдух, ситно нарязания чесън и наситнения пресен кориандър. Съдът се сваля от огъня.
  8. Шкмерулито се сервира в подходящи чинии или малки купички, като пилешкото се разрязва на малки парченца и се залива с малко от соса.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън червен пипер кориандър сминдух олио пиле готварска сметана