Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Германски вкусотии: Майонезен сос за картофи

Подходящ е още за салати и печено месо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 200 г майонеза
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 с.л. оцет или лимонов сок
  • Сол на вкус
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • Щипка индийско орехче
  • Пресен копър или магданоз, за гарниране

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете майонезата и прясното мляко. Разбъркайте добре, докато получите еднородна смес.
  2. Добавете оцета или лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер. Ако желаете, добавете щипка индийско орехче за малко по-богат аромат.
  3. Продължете да бъркате, докато всички съставки се съчетаят добре.
  4. Оставете соса да престои в хладилника за около 30 мин. преди сервиране, за да се охлади и вкусовете да се смесят по-добре.
  5. Сервирайте соса като гарнитура към печени картофи. По желание можете да го украсите с нарязан пресен копър или магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер магданоз пресен копър ябълков оцет прясно мляко индийско орехче майонеза лимонов сок