Необходими продукти:
- 6 картофа, обелени
- 500 г извара
- 100 г краве масло
- 2 яйца
- 250 г кисело мляко
- Прясна мащерка
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Краве маслото се оставя на стайна температура, за да поомекне и се смесва с изварата, черния пипер и малко сол на вкус.
- Картофите се нарязват на тънки кръгчета, а фурната се пуска да загрее на 200 градуса.
- В намаслена тава се редят 1/3 от картофите и се покриват с 1/3 от сместа от извара. Процедурата се повтаря още два пъти и горният край на съда се запечатва с алуминиево фолио. Ястието се пече за 1 час.
- След това се сваля фолиото и гозбата се залива със смес от кисело мляко, сол, черен пипер и 2 яйца, разбити до получаване на хомогенна смес. Редят се няколко клончета прясна мащерка за аромат.
- Температурата се намаля на 180 градуса и всичко се пече за още 20 мин.