Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По нашенски: Запечени картофи с извара

Насладете се на неповторимият вкус на тази българска гозба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 6 картофа, обелени
  • 500 г извара
  • 100 г краве масло
  • 2 яйца
  • 250 г кисело мляко
  • Прясна мащерка
  • Сол и черен пипер

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Краве маслото се оставя на стайна температура, за да поомекне и се смесва с изварата, черния пипер и малко сол на вкус.
  2. Картофите се нарязват на тънки кръгчета, а фурната се пуска да загрее на 200 градуса.
  3. В намаслена тава се редят 1/3 от картофите и се покриват с 1/3 от сместа от извара. Процедурата се повтаря още два пъти и горният край на съда се запечатва с алуминиево фолио. Ястието се пече за 1 час.
  4. След това се сваля фолиото и гозбата се залива със смес от кисело мляко, сол, черен пипер и 2 яйца, разбити до получаване на хомогенна смес. Редят се няколко клончета прясна мащерка за аромат.
  5. Температурата се намаля на 180 градуса и всичко се пече за още 20 мин.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер мащерка картофи яйца кисело мляко извара

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче