Необходими продукти:
- 300 г червен боб от консерва, отцеден
- 1 глава кромид лук, на дребно
- 1 люта чушка, на шайби
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 1 стрък зелен лук, на ситно
- 1 авокадо, обелено, на кубчета
- 1/2 ч.ч. киноа
- Магданоз, наситнен
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
- 4 с.л. царевица от консерва, отцедена
- Джоджен
- Девисил
- 1 червена чушка, на дребно
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- Лукът се запържва в добре нагрят тиган с малко зехтин на дъното за около 2 мин., добавя се и чесънът.
- След 1 мин. се изсипва и бобът. Оставя се за 5 мин., като всичко се разбърква периодично.
- Зеленчуците се прехвърлят в тенджера и се заливат с 2 л. вода.
- Когато течността заври, огънят се намаля до умерено силен и се изсипва киноата, която трябва да е добре измита. Вари се до готовност.
- Прибавят се лютата чушка, авокадото, царевицата, малко джоджен и девисил и накрая - червената чушка. Всичко се оставя да къкри до омекване на чушката.
- Чорбата се посолява и се опитва. Поръсва се с черен пипер.
- Всяка порция се сервира, поръсена с наситнените магданоз и зелен лук.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО