Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гъста супа с боб, киноа и авокадо

Нещо ново с мексикански полъх

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г червен боб от консерва, отцеден
  • 1 глава кромид лук, на дребно
  • 1 люта чушка, на шайби
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • 1 стрък зелен лук, на ситно
  • 1 авокадо, обелено, на кубчета
  • 1/2 ч.ч. киноа
  • Магданоз, наситнен
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • 4 с.л. царевица от консерва, отцедена
  • Джоджен
  • Девисил
  • 1 червена чушка, на дребно

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се запържва в добре нагрят тиган с малко зехтин на дъното за около 2 мин., добавя се и чесънът.
  2. След 1 мин. се изсипва и бобът. Оставя се за 5 мин., като всичко се разбърква периодично.
  3. Зеленчуците се прехвърлят в тенджера и се заливат с 2 л. вода.
  4. Когато течността заври, огънят се намаля до умерено силен и се изсипва киноата, която трябва да е добре измита. Вари се до готовност.
  5. Прибавят се лютата чушка, авокадото, царевицата, малко джоджен и девисил и накрая - червената чушка. Всичко се оставя да къкри до омекване на чушката.
  6. Чорбата се посолява и се опитва. Поръсва се с черен пипер.
  7. Всяка порция се сервира, поръсена с наситнените магданоз и зелен лук.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер магданоз пържене варене супа тиган тенджера люти чушки червени чушки червен боб зелен лук авокадо царевица киноа кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче