Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешко върху канапе от спанак

Лесна и вкусна вечеря за цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 450 г телешко филе (стек)
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • 100 г козе сирене
  • Зехтин
  • 300 г бейби спанак
  • Сол и черен пипер
  • Ябълков оцет
  • 1 люта чушка, на ситно

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

Загрейте добре грил тиган или скара за печене на месо и изпечете телешкото, като преди това го нарежите на тънки лентички. Поръсете го с черен пипер и сол на всяко обръщане. Поръсете с няколко капки оцет.

В голяма купа смесете измития бейби спанак с малко зехтин, ябълков оцет, сол и черен пипер. Поръсете с натрошените орехи, наситнената люта чушка и козе сиренето. Разбркайте.

Разпределете салатата в няколко чинии и сервирайте всяка порция като отгоре й сложите по няколко парчета от грилованото телешко.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер телешко ябълков оцет люти чушки орехи бейби спанак козе сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче