Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гъбени гювечета със сметана и кашкавал

Ароматна гозба за нула време

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
35’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г гъби, на полумесеци
  • 1 с.л. краве масло
  • 2 глави червен лук, на ситно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. брашно
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 50 г настърган кашкавал

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Лукът и гъбите се нарязват и се запържват с малко краве масло в нагорещен тиган. Овкусяват се със сол и черен пипер и след 10 мин. се добавя брашното. Всичко се разбърква и се прехвърля в гювечета.
  2. Отгоре се разстила заквасената сметана и се стърже кашкавал. Гювечетата се пекат за 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер червен лук пържене тиган гювече заквасена сметана кашкавал гъби брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче