Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

патладжани
овкусена кайма
брашно
яйце
домат
чесън
мазнина
сол
кашкавал


Патладжаните нарязваме на кръгчета с дебелина около 1,5 см и всяко разрязваме почти до края на две. Посоляваме и оставяме да престои 20 мин. След това ги измиваме и подсушаваме.

Пълним "джобчетата" с овкусена по ваш вкус кайма, овалваме в брашно и яйце (ако искате пържите, ако не - директно редите в тава) запържваме ги в сгорещена мазнина. Редим джобчетата в тава и върху всяко от тях редим резенче домат. По желание поръсваме с настърган чесън и печем на 200 градуса за около 30 минути, като малко преди края поръсваме с настърган кашкавал.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио домати кайма яйца бяло брашно патладжан кашкавал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче