При този добре познат по цял свят коктейл си е стандартна практика да се използват няколко резенчета краставица. Но ако само добавим една клонка розмарин, нещата преминават в съвсем друго измерение. Специфичната подправка ще подсили билковия аромат на джина и ще придаде на коктейла неподражаем вкус.
Но какво ако сме от онези хора, за които това е основната лятна напитка и изпиваме достатъчно, че тя в даден момент просто ни омръзва?
На първо място можем да опитаме да сменим тоника, който използваме. Най-продаваните в магазините марки обикновено потушават хубавия аромат на джина и също така са прекалено сладки.
Тук идва и ред да обърнем внимание на розмарина. Нормално е в първия момент човек да си помисли, че той ще направи коктейла прекалено силен и натрапчив, но няма страшно. Вкусът на тази подправка едва се долавя и в същото време изцяло променя основната нотка на питието.
Необходими продукти:
- 1 бр. краставица
- Лайм - 1 бр.
- Пресен розмарин
- 50 мл джин
- 100 мл тоник
- Лед
Начин на приготвяне:
- Обелваме половината от краставицата, а лайма нарязваме на осем равни части. Във висока чаша поставяме три резенчета от обелената половина на краставицата, едно клонче от пресния розмарин, изстискваме сока от едно парченце лайм и доливаме с 25 мл от джина. Всичко това разбъркваме добре с помощта на дръжката на супена лъжица.
- Тук е време да прецедим получената смес през цедка в друга чаша. Добавяме няколко бучки лед и три резенчета от необелената част на краставицата. Изливаме тоника и останалите 25 мл от джина и украсяваме коктейла с друго клонче розмарин.