Необходими продукти:
- 150 г пушена сьомга
- 300 г картофи
- Копър, наситнен
- 1 с.л. джоджен
- Настърганата кора от 1 лимон
- 1 с.л. лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
- Майонеза
- 100 г брашно
- 2 яйца
- 200 г галета
- 400 мл олио, за пърженето
- Риган
Начин на приготвяне:
- Надупчете картофите с вилица, сложете ги в купа, добавете 1 кафена чашка вода и ги покрийте със стреч фолио. Пуснете ги в микровълнова печка за 8 минути, след което ги оставете да поизстинат. Обелете ги и ги намачкайте с вилица.
- Използвайте картофеното пюре, за да направите хомогенна смес като добавите наситнен пресен копър, джоджен, настърганата кора и сока от лимон, малко сол и черен пипер и 3 с.л. майонеза.
- Наситнете пушената сьомга и я добавете в купата, като разбъркате всичко до получаването на еднородна консистенция.
- Разбийте двете яйца и ги овкусете със сол и черен пипер.
- Пригответе си брашното и галетата в две отделни чинии.
- Загрейте един тиган на силен огън и изсипете олиото.
- Използвайте картофената смес, за да оформите малки топчета с еднакъв размер и потопете всяко последователно в брашното, яйцата и накрая в галетата.
- Пържете крокетите на порции за около 2 минути, докато не хванат приятна коричка.
- Оставете ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирайте със сос от майонеза, лимонов сок, пресован чесън и риган.