Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бюджетно и вкусно: Пилешка яхния

Питателна храна за цялото семейство

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на колелца
  • 1 малка глава жълта ряпа (около 350 г), обелена и нарязана на ситно
  • 400 г картофи, обелени и нарязани на ситно
  • 8 обезкостени пилешки бутчета без кожата
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 500 мл пилешки бульон
  • 200 г зеле, нарязано на ивици
  • 2 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете само бялата част на пресния лук и го запържете, докато омекне. Към него прибавете картофите и ряпата и запържете за 2-3 мин.
  2. Идва ред на пилето, горчицата и бульона, след което покрийте тенджерата с капак и оставете да ври за 35 мин. Трябва зеленчуците и месото да омекнат.
  3. Сипете зелето и нека яхнията къкри още 5 мин.
  4. Смесете царевичното брашно с ч с.л. студена вода. Сложете няколко ч.л. от сместа в тенджерата, докато яденето се сгъсти. Разбъркайте и оставете да заври. При необходимост, досгъстете.
  5. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
  6. Поднесете яхнията в дълбоки чинии, поръсете с перата от зеления лук, а към нея сервирайте пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: горчица зеле пилешко пилешки бульон картофи царевично брашно зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче