Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 връзка пресен лук, нарязан на колелца
- 1 малка глава жълта ряпа (около 350 г), обелена и нарязана на ситно
- 400 г картофи, обелени и нарязани на ситно
- 8 обезкостени пилешки бутчета без кожата
- 1 с.л. дижонска горчица
- 500 мл пилешки бульон
- 200 г зеле, нарязано на ивици
- 2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете само бялата част на пресния лук и го запържете, докато омекне. Към него прибавете картофите и ряпата и запържете за 2-3 мин.
- Идва ред на пилето, горчицата и бульона, след което покрийте тенджерата с капак и оставете да ври за 35 мин. Трябва зеленчуците и месото да омекнат.
- Сипете зелето и нека яхнията къкри още 5 мин.
- Смесете царевичното брашно с ч с.л. студена вода. Сложете няколко ч.л. от сместа в тенджерата, докато яденето се сгъсти. Разбъркайте и оставете да заври. При необходимост, досгъстете.
- Подправете на вкус със сол и черен пипер.
- Поднесете яхнията в дълбоки чинии, поръсете с перата от зеления лук, а към нея сервирайте пресен хляб.
ИЗБРАНО