Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брускети с печени чушки и трошено сирене

Есенна свежест за нула време

От Юлиян Илиев
Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 6 филии хляб
  • 6 с.л. натрошено краве сирене
  • Черен пипер
  • Сол
  • Сушен риган
  • Ябълков оцет
  • 3 сдилидки чесън
  • 3 червени чушки
  • Пресен босилек
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Смесете натрошеното краве сирене в една купа с малко зехтин и черен пипер. Разбъркайте и оставете съда настрана.
  2. В добре загрят тиган без мазнина изпечете чушките от всички страни и ги оставете за 10 мин. под капак, за да се задушат. Обелете ги и ги нарежете на дребно.
  3. Смесете ги в купа с малко зехтин, оцет, сол и пресования чесън. Разбъркайте сместа и я оставете да поеме ароматите.
  4. В същия тиган запечете филийките от всяка страна, докато хванат съвсем лека хрупкава коричка. Внимавайте да не ги прегорите. Поръсете ги с няколко капки зехтин и сушен риган.
  5. Всяка филия намажете със сиренената смес, а отгоре наредете от овкусените чушки. Сервирайте върху дървена дъска. Украсете всяка брускета с листа от пресен босилек.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер ябълков оцет риган червени чушки хляб краве сирене пресен босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче