Необходими продукти:
- 6 филии хляб
- 6 с.л. натрошено краве сирене
- Черен пипер
- Сол
- Сушен риган
- Ябълков оцет
- 3 сдилидки чесън
- 3 червени чушки
- Пресен босилек
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Смесете натрошеното краве сирене в една купа с малко зехтин и черен пипер. Разбъркайте и оставете съда настрана.
- В добре загрят тиган без мазнина изпечете чушките от всички страни и ги оставете за 10 мин. под капак, за да се задушат. Обелете ги и ги нарежете на дребно.
- Смесете ги в купа с малко зехтин, оцет, сол и пресования чесън. Разбъркайте сместа и я оставете да поеме ароматите.
- В същия тиган запечете филийките от всяка страна, докато хванат съвсем лека хрупкава коричка. Внимавайте да не ги прегорите. Поръсете ги с няколко капки зехтин и сушен риган.
- Всяка филия намажете със сиренената смес, а отгоре наредете от овкусените чушки. Сервирайте върху дървена дъска. Украсете всяка брускета с листа от пресен босилек.