Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брускети с нектарина и прошуто

Експлозия от аромати, към която ще се пристрастите

2’ Подготовка
1’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Тази разядка е невероятно вкусна и дори не ни трявба рецепта, за да си я направим. Важно е обаче да се отбележи, че за да стане като хората, е необходимо да използваме качествени продукти. В противен случай ще загубим ефекта от прекрасните им аромати. И все пак, ето какво ще ни трябва и как да си го приготвим:

Необходими продукти:

  • 12 резена от хрупкава багета
  • 200 г козе сирене, натрошено
  • 12 слайса прошуто
  • 12 резена от нектарини (може и праскови)
  • Качествен зехтин
  • Сол

Начин на приготвяне:

  1. Върху всяко резенче от багетата размазваме дебел слой от козето сирене. Поставяме и парчето прошуто заедно с две тънки резенчета от нектарините. Поръсваме обилно със зехтин, малко сол и сервираме.

Ако случайно се пристрастите към този свеж деликатес, както стана при нас, и започнете да си го приготвяте редовно, има риск да ви остават доста излишни нектарини. Добро решение тук е да си ги направите на вкусен домашен сладолед. За тази цел ви предлагаме една лесна рецепта:

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол хималайска сол сирене козе сирене прошуто нектарини багета брускети

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче