Необходими продукти:
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 3 яйца
- 100 г захар
- 50 г ядки по избор (в случая шамфъстък, може карамелизиран фъстък, бадем и т.н.)
- есенция ром
- 50 г замразени плодове по избор (в случая - боровинки)
Начин на приготвяне:
- Белтъците се отделят от жълтъците в две различни купи. В трета купа се сипва сметаната.
- Към всяка от трите купи се разпределя равно количество от захарта.
- С миксер се разбъркват първо белтъците на сняг. После се разбива и сметаната, отново на сняг.
- Към жълтъците се добавят няколко капки есенция ром. Разбиват се с миксера до бял плътен крем.
- Жълтъците се сипват към вече разбитата сметана. Бърка се съвсем леко, най-добре с шпатула. После към същата смес се добавят и белтъците. Накрая се сипват плодовете и ядките.
- Ако искате синкав цвят, настискайте няколко боровинки, за да си пуснат сока.
- Всичко се разбърква с леки движения и се сипва в подходяща форма.
- Сладоледът се слага във фризер за 24 часа. После е готов за консумация.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО