Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бисквитена торта с карамел и шоколадова глазура

Много лесна за приготвяне

30’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г обикновени или чаени бисквити
  • 500 мл прясно мляко

За карамеления крем:

  • 200 г захар
  • 100 г краве масло
  • 200 мл сладкарска сметана

За шоколадовата глазура:

  • 150 г тъмен шоколад
  • 50 г краве масло
  • 100 мл сметана

За украса:

  • Листа от мента или натрошени бисквити

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера разтопете захарта на умерен огън, като разбърквате постоянно, докато се получи златист карамел.
  2. Внимателно добавете кравето масло и разбъркайте, за да се разтопи.
  3. Добавете сметаната бавно и бъркайте до получаването на гладка смес. Оставете крема да се охлади леко.
  4. Потопете бисквитите в мляко за няколко секунди и ги наредете на дъното на правоъгълна форма за торта.
  5. Разпределете слой от карамеления крем върху бисквитите. Повторете процеса, докато използвате всички бисквити и крем, като завършите най-отгоре с крем.
  6. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова печка. Добавете кравето масло и сметаната, като разбърквате до получаване на гладка глазура.
  7. Залейте тортата с шоколадовата глазура и разпределете равномерно.
  8. Оставете тортата да се охлади на стайна температура, а след това я поставете в хладилник за поне 4 часа или за една нощ.
  9. Нарежете на порции и украсете с листа от мента или натрошени бисквити.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар сладкарска сметана черен шоколад прясно мляко чаени бисквити обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче