Кулинарният телевизионен канал Soul & Pepper, който е част от семейството на Dir.bg, предлага образователно и същевременно забавно съдържание, представено от свежи лица със завладяващи идеи. Целта на Soul & Pepper е да мотивира зрителите да придобият усет към здравословната храна и да изследват произхода на отделните продукти, включени в рецептите.
Кулинарните видео изкушения на Soul & Pepper могат да бъдат гледани онлайн само във "Вкусотиите" на Dir.bg.
Насладете се на поредното ни предложение:
Безглутенов кейк с круши
Необходими продукти:
125 г масло на стайна температура и допълнително за намазване на формата за печене
60 г кафява захар
3 яйца
180 г брашно от елда или друго безглутеново брашно ( може безглутенов микс за печенен на сладкиши)
2 ч.л. бакпулвер
Щипка сол
1 с.л. кора от портокал, на ситно, може и сушена - на прах
4 с.л. прясно мляко
50 г стафиди
3 бр. круши
Сока от 1 лимон
2 с.л. сладко от кайсии
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете маслото и захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.
Добавете яйцата в купата при разбитото масло със захар и продължете да миксирате.
Добавете брашното от елда, кората от портокал, солта и бакпулвера и разбийте.
Добавете млякото и разбъркайте тестото отново.
Добавете стафидите и разбъркайте с шпатула.
Обелете и разполовете крушите по дължина. Почистете ги. Направете ивици по всяка половина, върху издутата част.
Намажете резените с лимоновия сок.
Сложете хартия за печене на дъното на кръгла форма за блатове. Намажете стените й с масло. Излейте цялото тесто. Заравнете и подредете крушите като леко притиснете всяка надолу, за да прилепне за сместа.
Печете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 мин.
Извадете от фурната и намажете всяка круша с малко от кайсиевото сладко. Поднесете като поръсите с пудра захар.