Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Безглутенов кейк с круши

Едно кулинарно изкушение от Soul & Pepper TV

от
Soul & Pepper
Soul & Pepper

Кулинарният телевизионен канал Soul & Pepper, който е част от семейството на Dir.bg, предлага образователно и същевременно забавно съдържание, представено от свежи лица със завладяващи идеи. Целта на Soul & Pepper е да мотивира зрителите да придобият усет към здравословната храна и да изследват произхода на отделните продукти, включени в рецептите.

Кулинарните видео изкушения на Soul & Pepper могат да бъдат гледани онлайн само във "Вкусотиите" на Dir.bg.

Насладете се на поредното ни предложение:

Безглутенов кейк с круши 

Необходими продукти:

  • 125 г масло на стайна температура и допълнително за намазване на формата за печене
  • 60 г кафява захар
  • 3 яйца
  • 180 г брашно от елда или друго безглутеново брашно ( може безглутенов микс за печенен на сладкиши)
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • Щипка сол
  • 1 с.л. кора от портокал, на ситно, може и сушена - на прах
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 50 г стафиди
  • 3 бр. круши
  • Сока от 1 лимон
  • 2 с.л. сладко от кайсии
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа сложете маслото и захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.
  2. Добавете яйцата в купата при разбитото масло със захар и продължете да миксирате.
  3. Добавете брашното от елда, кората от портокал, солта и бакпулвера и разбийте.
  4. Добавете млякото и разбъркайте тестото отново.
  5. Добавете стафидите и разбъркайте с шпатула.
  6. Обелете и разполовете крушите по дължина. Почистете ги. Направете ивици по всяка половина, върху издутата част.
  7. Намажете резените с лимоновия сок.
  8. Сложете хартия за печене на дъното на кръгла форма за блатове. Намажете стените й с масло. Излейте цялото тесто. Заравнете и подредете крушите като леко притиснете всяка надолу, за да прилепне за сместа.
  9. Печете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 мин.
  10. Извадете от фурната и намажете всяка круша с малко от кайсиевото сладко. Поднесете като поръсите с пудра захар.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол портокал стафиди круша яйца пудра захар бяло брашно прясно мляко кафява захар бакпулвер лимонов сок кайсии

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче