Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 стръка пресен лук, наситнен
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1 с.л. краве масло
- 1 с.л. смлени домати от консерва
- 50 г шпеков салам, на ситни кубчета
- 80 г краве сирене, натрошено
- 1/2 ч.л. сол
- Олио
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на умерен огън.
- В средна купа разбъркайте яйцата, солата, черния пипер, натрошеното сирене, доматите, чесъна и половината лук.
- Нарежете малко шпеков салам на дребни кубчета и го запържете в 1 ч.л. олио.
- Добавете маслото и когато то се поразтопи, изсипете сместа от купата.
- Докато яйцата се пържат, използвайте дървена лъжица и периодично правете малки дупки на местата, където сместа е още сурова.
- Пържете до желаната готовност, поръсете с останалата част от пресния лук и поднесете с чаша студено прясно мляко.
- Да ви е сладко!