Необходими продукти:
- 400 г паста (фузили или друга)
- 3 с.л. зехтин
- 50 г кедрови ядки
- 5 с.л. босилеково песто
- 10 големи листа босилек
- Сокът от половин лимон
- 50 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я полейте с 1 с.л. зехтин. Разбъркайте. Прехвърлете я в голяма купа. Оставете я настрана да изстине, като я разбърквате от време на време, за да не слепне.
- Запечете за кратко кедровите ядки на сух тиган.
- Когато пастата е напълно изстинала, сложете пестото, кедровите ядки, останалия зехтин и лимоновия сок. Поръсете листата от босилек и поднесете.
Съвет: Ако желаете, може да добавите чери доматчета, царевица или грах, свежи салати и маслини.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО