Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза салата с паста и класическо песто

Подарете си засищащ обяд или вечеря

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г паста (фузили или друга)
  • 3 с.л. зехтин
  • 50 г кедрови ядки
  • 5 с.л. босилеково песто
  • 10 големи листа босилек
  • Сокът от половин лимон
  • 50 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я полейте с 1 с.л. зехтин. Разбъркайте. Прехвърлете я в голяма купа. Оставете я настрана да изстине, като я разбърквате от време на време, за да не слепне.
  2. Запечете за кратко кедровите ядки на сух тиган.
  3. Когато пастата е напълно изстинала, сложете пестото, кедровите ядки, останалия зехтин и лимоновия сок. Поръсете листата от босилек и поднесете.

Съвет: Ако желаете, може да добавите чери доматчета, царевица или грах, свежи салати и маслини.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лимонов сок паста пресен босилек пармезан кедрови ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче