Необходими продукти:
- 250 г черен боб
- 6 чаши зеленчуков бульон
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 3 скилидки чесън, смлени
- 2 дафинови листа
- ½ ч.л. сух риган
- ½ ч.л. лют сос
- ½ ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. балсамов оцет
- Варен ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
- В тенджера сложете 2 чаши вода заедно с боба и варете на средна температура на котлона.
- Отстранете от котлона, когато е готов, покрийте го и го оставете да престои 1 час.
- Сотирайте лука и чесъна в олиото, докато омекнат.
- Добавете бульона, боба, дафиновите листа, ригана, лютия сос, солта, захарта и балсамовия оцет.
- След като заври, намалете температурата на котлона и оставете да ври за около 30 до 45 минути. Разбърквайте отвреме навреме.
- Сервирайте с гарнитура от сварен ориз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО