Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкавата вътрешност на картофите не е мит, а елементарна техника

Целите и небелени печени картофи могат да бъдат леко претенциозни

Няма нищо по-удовлетворяващо от това да похапвате горещ, пълнен със сочна плънка цял печен картоф, който да се топи в устата.

За да постигнете пухкавата му вътрешност, криеща се под запечената му кора, не се изискват кой знае какви умения, но търпение - със сигурност. След като прочетете този текст, никога повече няма да се притеснявате дали след печене картофите са останали леко твърди и поради този факт не може да ги намачкате добре, запазвайки формата им непокътната.

Тайната се крие в простичък метод, с който да ги разтворите, след като сте ги извадили от фурната. Ако сме привлекли любопитството ви, нека видим какво точно трябва да направите.

За да стигнете до вътрешността на току-що изпечен цял картоф, първото нещо, към което ще посегнете, е ножа, нали? Сега обаче го оставете настрана и вместо него вземете вилица. С нея започнете да правите кръстосани набождания по цялата дължина от едната страна на картофа.

Когато приключите, хванете двата му края и внимателно натиснете към центъра, докато вътрешността на картофа не се покаже в целия си блясък - пухкава и великолепна.

Тази елементарна техника ще сложи край на трудоемкото мачкане, което лесно би разкъсало кората и развалило крайния резултат.

След като вече имате перфектно разтворения печен картоф, може да го напълните с каквото искате. Сложете задължително парче масло и малко сол, останалото е бонус.

За да изпробвате този страхотен метод, ето две любими наши рецепти, чийто автор е Ивайла Тодорова.

Дайте оценка:

Тагове: картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче