Необходими продукти:
- 5-6 средни картофа
- 300 г кайма
- 100 г кашкавал
- 1 малка глава лилав лук
- 2 с.л. доматено пюре
- сос за бургери
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Картофите се измиват много добре с гъба. Нареждат се в тавичка и се надупчват с вилица на няколко места.
- Поливат се със зехтин, поръсват се със сол и черен пипер и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна до омекване (около 1 час).
- През това време се приготвя плънката - запържва се лукът, към него се добавя каймата, после доматеното пюре, сол, черен и червен пипер.
- Картофите се изваждат и се разрязват внимателно с нож през средата, не до дъното. Вътрешността се намачква с вилица.
- Във всеки се слага по 1 с.л. сос за бургери. После се пълнят с каймата. Отгоре се поръсват с кашкавал и се запичат за още 5 минути, докато се разтопи.
ИЗБРАНО