Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени картофи

Топящо се в устата блаженство

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 5-6 средни картофа
  • 300 г кайма
  • 100 г кашкавал
  • 1 малка глава лилав лук
  • 2 с.л. доматено пюре
  • сос за бургери
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват много добре с гъба. Нареждат се в тавичка и се надупчват с вилица на няколко места.
  2. Поливат се със зехтин, поръсват се със сол и черен пипер и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна до омекване (около 1 час).
  3. През това време се приготвя плънката - запържва се лукът, към него се добавя каймата, после доматеното пюре, сол, черен и червен пипер.
  4. Картофите се изваждат и се разрязват внимателно с нож през средата, не до дъното. Вътрешността се намачква с вилица.
  5. Във всеки се слага по 1 с.л. сос за бургери. После се пълнят с каймата. Отгоре се поръсват с кашкавал и се запичат за още 5 минути, докато се разтопи.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер червен лук кайма краве сирене кашкавал доматено пюре сос за бургери

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче