Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Батати с кашкавал и билки

Бързо и лесно ястие, което ще ви засити

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 1 кг сладки картофи (батати)
  • 200 г кашкавал
  • 2 стръка пресен лук
  • 3-4 стръка пресен розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват старателно. Поръсват се със сол, черен пипер и се поливат зехтин.
  2. Всеки от тях се завива в алуминиево фолио, като вътре се пъха и малко стръкче розмарин.
  3. Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 200 градуса около час или до омекване. Проверете дали са изпечени, като ги натиснете с пръст внимателно. Ако потъва през фолиото, готови са.
  4. Изваждат се и през средата на всеки картоф се прави прорез с нож.
  5. Развиват се от фолиото. Пълнят се с кашкавал.
  6. Връщат се във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
  7. Поднасят се с накълцан пресен лук.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер пресен лук пресен розмарин кашкавал сладки картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче