Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусно в уок: Няколко апетитни идеи

Ако имате такъв тип тиган, ето какво можете да спретнете набързо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Уокът е един от най-любимите кухненски съдове, който позволява бързо и най-вече здравословно готвене. Ето няколко идеи за няколко вкусни ястия, които можете да си приготвите с негова помощ.

Пилешко със зеленчуци

Това класическо ястие е лесно и бързо за приготвяне. Запържете нарязано на кубчета пилешко месо в малко олио до златисто. Добавете нарязани чушки, моркови, броколи и гъби. Подправете със соев сос, чесън и джинджифил. Гответе всичко заедно, докато зеленчуците омекнат. Сервирайте върху ориз или нудли.

Скариди с чили и лайм

Започнете със запържване на скаридите в уока с малко зехтин. Добавете нарязан лук, чесън и люта чушка. След като скаридите се сготвят, добавете сок от лайм, кориандър и рибен бульон. Разбъркайте добре и сервирайте с пресен кориандър и резенчета лайм.

Тофу с фъстъчен сос

Нарежете тофуто на кубчета и го запечете в уока до златисто. Добавете нарязани чушки, моркови и зеле. Пригответе смес от фъстъчено масло, соев сос, мед и лимонов сок. Изсипете я върху тофуто и зеленчуците и разбъркайте добре. Сервирайте с варен ориз.

Свинско с ананас

Запържете нарязаното на тънки лентички свинско месо в уока до златисто. Добавете резени ананас, червена чушка и лук. Подправете със соев сос, мед и малко кафява захар. Гответе, докато свинското стане крехко и ароматно. Сервирайте с гарнитура от ориз басмати.

Зеленчукова юфка

Загрейте уока и добавете малко сусамово олио. Запържете нарязани зеленчуци като моркови, тиквички, китайско зеле и гъби. Добавете сварена и отцедена юфка и подправете със соев сос, чесън и джинджифил. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.

Паста "Пад тай"

Пригответе паста по избор (оризова или пшенична) и я оставете настрани. В уока запържете яйца, след което ги нарежете на ивици. Добавете нарязани зеленчуци като моркови, соеви кълнове и лук. Смесете всички съставки с предварително приготвената паста и подправете със сос "Пад тай" (смес от соев сос, тамаринд и захар). Поръсете с натрошени ядки и кориандър преди сервиране.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио зеле моркови ананас свинско пилешко чили бульон Азиатско Китайско люти чушки червени чушки тиквички кафява захар лимонов сок мед паста джинджифил соев сос ориз гъби броколи кълнове скариди лайм сос "Табаско" тофу кромид лук сусамово олио фъстъци китайско зеле нудълс

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче