Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 400 г твърдо тофу, нарязано на кубчета с размер на хапка
- 1 голяма глава броколи, разделена на розички, а крайчетата - нарязани на ситно
- 1 връзка пресен лук, като бялата му част и перата трябва да са отделени
- 8-10 с. л. сос терияки
- варен ориз или нудълс
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в тиган на среден огън и запържете тофуто за около 8 минути, докато стане хрупкаво и златисто. Извадете от тигана и оставете настрана.
- В същия тиган добавете цветчетата броколи и белите части от пресния лук и гответе около 4 минути, докато омекнат, но не напълно.
- Сложете соса терияки и подправете добре.
- Добавете свареното тофу обратно в тигана с броколите и разбъркайте старателно.
- Гответе още 1-2 минути, за да се смесят вкусовете.
- Поръсете перата от пресния лук, отстранете ястието от котлона и сервирайте с варен ориз или нудълс.
ИЗБРАНО