Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тофу с терияки сос

Страхотен начин да си набавите протеин без месо

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 400 г твърдо тофу, нарязано на кубчета с размер на хапка
  • 1 голяма глава броколи, разделена на розички, а крайчетата - нарязани на ситно
  • 1 връзка пресен лук, като бялата му част и перата трябва да са отделени
  • 8-10 с. л. сос терияки
  • варен ориз или нудълс

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тиган на среден огън и запържете тофуто за около 8 минути, докато стане хрупкаво и златисто. Извадете от тигана и оставете настрана.
  2. В същия тиган добавете цветчетата броколи и белите части от пресния лук и гответе около 4 минути, докато омекнат, но не напълно.
  3. Сложете соса терияки и подправете добре.
  4. Добавете свареното тофу обратно в тигана с броколите и разбъркайте старателно.
  5. Гответе още 1-2 минути, за да се смесят вкусовете.
  6. Поръсете перата от пресния лук, отстранете ястието от котлона и сервирайте с варен ориз или нудълс.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пресен лук Азиатско ориз броколи тофу

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче