
Шоколада когато е истински е здравословен. Само да отбележа в истонския шоколад има само две съставки - какао и ванилия. Друго няма. Най-вече захар няма.

Черният шоколад съдържа уникална естествено вещество, което създава чувството на еуфория, което усещате когато сте изключително доволни или щастливи. натуралният черен шоколад съдържа с до 15% по-малко калории. съдържа голямо количество антиоксиданти, които помагат за повишаване на мозъчната активност. Той повишава нивото на ендорфин в мозъка, който намалява негативните последици от стреса. Антиоксиданти в какаото отпускат стените на кръвоносните съдове, което помага за понижаване на кръвното налягане и подобряване на кръвообращението. Това дава възможност за по-добра доставка на кислород и хранителни вещества до всяка клетка. Тъмният шоколад помага за намаляване на холестерола, който се придържа към стените на артериите, което намалява риска от инфаркт и инсулт. Преживелите инфаркт хора, хапващи тъмен шоколад два пъти седмично в продължение на две години, намаляват риска от смърт чрез проблеми от сърдечно-съдови заболявания трикратно. Проучване в САЩ показва, че възрастните, които ядат шоколад по-често имат по-нисък индекс на телесна маса, отколкото тези, които хапват по-рядко. Теоброминът в тъмния шоколад може косвено да се спре кашлица, което го прави един от вкусните начините за успокояване на кашлица. Черният шоколад се свързва с подобряване чувствителността към инсулина и намаляване на симптомите при диабетици. Някои учени дори предполагат, че редовната употреба на тъмен шоколад в действителност може да помогне за предотвратяване на появата на диабет. Се оказва че и шоколада не само е ЗДРАВОСЛОВЕН, но и ЖИВОТОСПАСЯВАЩ... тъй че алтернативата я пишете само като вкусов експеримент -)
Дискусия