Боба с отровите. Боба се кисне и първата вида се изхвърля заради лектините и олигозахаридите. И докато от олигозахаридите ще попръцкате и ще мине, лектините са проблем, буквално отрова. Дори и с тенджера под налягане сварете боба за 5 минути, изчакайте 10, изпуснете налягането и изхвърлете водата, после за 3 минути, изчакайте 8 и изпуснете налягането и изхвърлете водата. Отцедете боба и го извадете от те джетата, сотирайте зеленчуците, добавете боба и водата и сварете за 8 минути като след това оставите налягането в уреда да падне само (около 40 минути).
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия