1 с.л. чубрица
1 с.л. сол
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
За ориза:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 с.л. сол
1 с.л. зехтин
За соса:
100 г боровинки
3 с.л. захар
3 с.л. бяло вино
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. джинджифил на прах
За задушения лук:
2 връзки пресен лук
2 с.л. зехтин
сол на вкус
Объркваме каймата с подправките. Оформяме ги на топчета по 40 грама (за три порции по 4 кюфтета) и печем на средно силна фурна до готовност. Ориза приготвяме по традиционния начин. Боровинковия сос варим с продуктите за него до сгъстяване. Задушаваме лука на тиган със зехтина.
Сервираме по четири кюфтета с достатъчно ориз. Кюфтетата заливаме с боровинки и сос, а върху ориза слагаме задушен лук. Украсяваме със сос.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност