1 с.л. чубрица
1 с.л. сол
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
За ориза:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 с.л. сол
1 с.л. зехтин
За соса:
100 г боровинки
3 с.л. захар
3 с.л. бяло вино
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. джинджифил на прах
За задушения лук:
2 връзки пресен лук
2 с.л. зехтин
сол на вкус
Объркваме каймата с подправките. Оформяме ги на топчета по 40 грама (за три порции по 4 кюфтета) и печем на средно силна фурна до готовност. Ориза приготвяме по традиционния начин. Боровинковия сос варим с продуктите за него до сгъстяване. Задушаваме лука на тиган със зехтина.
Сервираме по четири кюфтета с достатъчно ориз. Кюфтетата заливаме с боровинки и сос, а върху ориза слагаме задушен лук. Украсяваме със сос.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО