Печена тиква с лешници върху маслена бисквита

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Krasimir Vasilevна 16.11.2016г.

Продукти

1/2 тиква изчистена и нарязана на кубчета
3 с.л.захар 
1 с.л.канела
100 г сладко от праскови
50 г едро натрошени лешници

За маслените бисквити:
125 г брашно
50 мл разтопено масло 
50 мл студена вода
1 ампула ром

Начин на приготвяне

Тиквата печем, поръсена със захар и канела, на силна фурна до готовност. От брашното, маслото и водата замесваме тесто. Добавяме ампулата ром. Разточваме на половин сантиметър. Печем с хартия за печене на 180 градуса за 40 минути. Готовия маслен блат режем на квадрати - четири на четири сантиметра. Тиквата също режем на кубчета, малко по-малки от бисквитите. Върху всяко парче бисквита слагаме по едно парче тиква. Заливаме с по една лъжица сладко и поръсваме с лешниците (запечени на сух тиган). Сервираме по два броя.

Коментари