Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1/2 тиква изчистена и нарязана на кубчета
3 с.л.захар 
1 с.л.канела
100 г сладко от праскови
50 г едро натрошени лешници

За маслените бисквити:
125 г брашно
50 мл разтопено масло 
50 мл студена вода
1 ампула ром

Тиквата печем, поръсена със захар и канела, на силна фурна до готовност. От брашното, маслото и водата замесваме тесто. Добавяме ампулата ром. Разточваме на половин сантиметър. Печем с хартия за печене на 180 градуса за 40 минути. Готовия маслен блат режем на квадрати - четири на четири сантиметра. Тиквата също режем на кубчета, малко по-малки от бисквитите. Върху всяко парче бисквита слагаме по едно парче тиква. Заливаме с по една лъжица сладко и поръсваме с лешниците (запечени на сух тиган). Сервираме по два броя.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче