2 ч.ч. брашно
2 с.л. масло
1/3 ч.л. сода за хляб
щипка сол
3 ч.л. какао
2 капки оцет
олио или масло за намазване на тигана
меко масло за намазване на палачинките
Чуквам яйцата едно по едно в купа. Разбивам яйцата. Добавям прясното мляко и пак разбивам. Прибавям маслото и щипка сол. Содата я шупвам, като прибавям 2 капки оцет. Добавям содата към сместа. Пресявам брашното.Постепенно към брашното прибавям течните съставки. Най-накрая слагам какаото. Разбърквам. Става не много гъста каша. Сгрявам си тиган за палачинки, като преди това го намазвам леко с олио или масло. Изсипвам от сместа един черпак. Изпичаме палачинките от двете страни. Поставям палачинката в чиния и съвсем леко намазвам с масло на няколко места. И така печем и мажем всички останали палачинки. Слагаме всички в подходяща чиния. Вкусен десерт с аромат на какао. Да ви е сладко!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО