Пролетна солена торта

Категория: / Великден / Тестени
Време за приготвяне:
120 минути
от: Viktoria Dimitrovaна 29.03.2016г.

Продукти

За палачинките:

3 яйца
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч вода
щипка сол
1 с.л. олио

За плънките:

4 варени яйца
1/2 буркан кисели краставици
200 г кашкавал
200 г шунка
200 г задушени гъби
250 г сирене за мазане със зелени подправки
150 г синьо сирене
200 г нарязани маслини
200 г пушено топено сирене
3 кутии майонеза

Начин на приготвяне

Продуктите за палачинките се смесват до хомогенна смес. С черпак се взима от сместа и се налива в тефлонов тиган, като се запече се обръща, за да се изпече и от другата страна. Така се изпичат всички палачинки до свършване на сместа.

Взимаме чиния за торта и поставяме първата палачинка, намазваме я с майонеза, след което разпределяме задушените в малко масло гъби. Взимаме втората палачинка, отново намазваме с майонеза и разпределяме равномерно нарязаните кисели краставички. Следващата отново мажем и редим нарязаната шунка, следващата палачинка - с настъргани яйца, следваща - с топено сирене, следваща - с нарязани маслини.

След като поставим и последната палачинка, намазваме отгоре с майонеза, а отстрани със сиренето с подправките. Във външния кръг на тортата посипваме със синьо сирене, а отстрани обилно я облепваме с настърган кашкавал. Украсата е според въображението, в случая съм направила пиленца.

Коментари