Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 г брашно
150-200 мл хладка вода
1 пакетче бакпулвер
70 мл олио
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
1/2 пакетче масло
1 ч.л. чесново брашно

Смесват се брашното, солта, бакпулверът и захарта. Добавя се олиото, като се бърка до получаване на маслени трохи, накрая се добавя хладката вода, меси се меко тесто, намазва се с олио и се оставя да почине за около 30 минути.

Готовото тесто се разделя на равни части, всяка част се разточва на кора с големината на тигана, в който ще печете. Слага се тиганът на котлона (трябва да е сух), всяка пърленка се пече от двете страни до готовност.

Разтопете маслото и добавете чесновото брашно. Готовите пърленки намажете с чесновото масло, по желание може да добавите и други подправки. Аз поръсих със ситно нарязан зелен лук.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче