Тиквеник

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
0 минути
от: Мария Христофорова Георгиевана 07.10.2015г.

Продукти

1 пак. кори за баница
600-700 г тиква
250 г орехови ядки
1 ч.ч.захар
1/2 пак. канела
1 яйце
1 к.ч.олио
маргарин - за намазване

 

 

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на едро ренде и се смесва с начуканите орехови ядки,
захарта и канелата. В купа разбиваме яйцето на пяна и го прибавяме към плънката.
Обърква се до еднородна смес. Вземаме една кора, поръсваме я с олио поставяме от плънката, отгоре върху нея друга кора и пак по същия начин олио и плънка. Навиваме я на руло и поставяме в намазана с маргарин тава. По същия начин приготвяме и останалите кори от пакета (първата кора на охлюв, а останалите около нея нареждаме).

Намазваме тиквеника отгоре с олио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (около 30 минути).

Готовия тиквеник намазваме обилно с маргарин, за да му омекне кората, напръсква се с вода и се покрива да се задуши за 20 минути. След това поръсваме с пудра захар.

Коментари