Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквеник

От Мария Христофорова Георгиева Мария Христофорова Георгиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 пак. кори за баница
600-700 г тиква
250 г орехови ядки
1 ч.ч.захар
1/2 пак. канела
1 яйце
1 к.ч.олио
маргарин - за намазване

 

 



Тиквата се настъргва на едро ренде и се смесва с начуканите орехови ядки,
захарта и канелата. В купа разбиваме яйцето на пяна и го прибавяме към плънката.
Обърква се до еднородна смес. Вземаме една кора, поръсваме я с олио поставяме от плънката, отгоре върху нея друга кора и пак по същия начин олио и плънка. Навиваме я на руло и поставяме в намазана с маргарин тава. По същия начин приготвяме и останалите кори от пакета (първата кора на охлюв, а останалите около нея нареждаме).

Намазваме тиквеника отгоре с олио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (около 30 минути).

Готовия тиквеник намазваме обилно с маргарин, за да му омекне кората, напръсква се с вода и се покрива да се задуши за 20 минути. След това поръсваме с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: олио тиква яйца бяла захар канела орехи кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче